Com ajudar el teu gat a beure més
Gat bebent aigua

Els gats saben regular-se, però quan fa molta calor si sospitem que no beuen prou podem fer servir alguns trucs senzills per atraure-los a beure.

  1. Col·loquem l’aigua lluny del menjar. Un bol al costat del menjar és perfecte però també són útils els recipients d’aigua en diferents punts de la casa per estimular-lo a beure, per exemple col·loquem-ne un prop del seu racó preferit o pel camí que sol seguir, però sempre en llocs tranquils.
  2. Utilitzem bols de vidre o metàl·lics i evitem utilitzar-ne de plàstic ja que podrien contenir i absorbir els detergents utilitzats per rentar-lo i per tant desprenen una olor molesta i «repel·lent» a l’olfacte sensible del gat.
  3. optar per recipients grans i poc profunds, perquè el gat no hagi de posar el cap dins per beure i omplir-los d’aigua fins a gom.
  4. Podem fer que el gat begui altres líquids saborosos com l’aigua que queda després de cuinar el pollastre o el peix (deixar-lo refredar a temperatura ambient abans d’oferir-lo al gat) o bé congelar-lo a daus per afegir-lo a l’aigua per donar-li sabor. Tanmateix, evitem l’excés de proteïnes i demanem consell al veterinari si el nostre gat pateix una malaltia renal.
  5. Escollir una dieta humida a una de seca i afegim aigua addicional. Alguns gats estan contents de menjar menjar que sembli una sopa!
  6. Utilitzem aigua a temperatura ambient en comptes de freda, ja que el gust disminueix en líquids freds.
  7. Si el vostre gat menja principalment menjar sec, afegiu aigua i deixeu que les croquetes s’inflin abans d’oferir-lis al gat.
  8. Si vols intrigar i deixar jugar el teu gat, també pots obrir l’aixeta de la pica i fer-lo beure una mica com si fos una font.

Vols comentar alguna cosa? T'escoltem :)