I te’n vas de puntetes. Te’n vas sense fer soroll, acaronant el cel amb les teves potetes, sempre tan delicades. Sempre que et somiava, ho feia amb una corona i una llarga capa i et veia com una reina, sense mai embrutar-te el vestit, menjant el millor paté.

No sé com vas arribar al carrer. Tan bonica, tan dolça, tan bona… Qui va tenir el poc cor d’abandonar-te i deixar-te allà perduda, sense el teu llitet, sense la teva manteta, sense les teves joguines, sense el teu menjar predilecte?

Sé que no va ser fàcil per tu. Tampoc entenc perquè ningú es va fixar amb tu, perquè tantes persones volen només cadells i giren l’esquena als gats adults. Tu eres una reineta! Com podien passar de llarg dels teus modals, de la teva mirada, dels teus elegants i fràgils caminars?

Aquest darrer mes has tornat a viure en una llar, amb escalfor, amb afecte i estima, amb totes les atencions que mereix una reineta com tu, sent el centre d’atenció, rebent tot allò que havies desat en el bagul dels records. Agraeixo profundament a la Bego i la seva família per haver-te fet sentir única, per obrir-te les portes i tractar-te tan bé a cada instant. Una gata com tu havia de trobar unes persones amb un cor tan gran com el teu. I jo estic aquí, sentada, plorant-te, enyorant-te. Recordant tots aquests anys compartits amb tu.

Eres sempre la primera a la que volia trobar després d’una tempesta, d’una ventada, d’un esclafit, d’un dia plujós. I sempre pensava, quan tingui una casa més gran, me l’enduré, i viurà com una reina, o, potser algú l’adopta, és que és tan bonica!

I passaven els dies, els mesos i els anys. I ens fèiem grans, i tot seguía igual. I has marxat, tranquil·la , feliç, en pau, i de puntetes, sense fer soroll, però despertant a tots els àngels que t’han vingut a buscar. (Sempre amb mi, sempre amb nosaltres, sempre amb tots els que han contribuït a que la teva vida, la teva hospitalització, la teva medicació i les teves atencions fossin millors. Gràcies a tothom que ha fet possible que aquest darrer temps la Mona hagi pogut ser hospitalitzada, atesa i valorada). 19.11.2021 #gats #DEP #coloniesdegats

Vols comentar alguna cosa? T'escoltem :)