Les persones ens hauriem de plantejar molt seriosament l’esterilització dels nostres animals de companyia, tant en femelles com en mascles. En molts altres països les famílies que comparteixen la seva vida amb animals de 4 cames els esterilitzen quan tenen només uns mesets, abans del primer zel.

En aquest país, a moltes persones ens hi fa gràcia que el seu animal tingui cries, altres pensem que han de mantenir relacions sexuals i moltes altres pensem que és convenient que tingui cries almenys un cop a la vida. Altres també opinen que no volen que el seu animal s’engreixi després de l’esterilització. Davant d’aquests casos un es pensa que regalarà les cries quan hagin nascut, malgrat moltes vegades no és així i les pobres cries acaben abandonades al carrer, a un refugi, gatera, etc., traient també d’aquesta forma oportunitats a altres gats que esperen ser adoptats i massificant les colònies de gats, gateres, refugis…..

En quant a que tenen que tenir relacions sexuals i que és bo que tinguin cries, s’ha de dir que són creences populars sense cap fonament ni criteri científic.

I en quant a les pors a que l’animal s’engreixi, és cert que als 3 mesos després de l’esterilització els nivells de les hormones sexuals desapareixen, pel que en alguns casos pot provocar una certa tendéncia l’augment de pes. En aquests casos, s’ha d’intentar que l’animal jugui més i actualment existeixen pinsos i llaunetes especialment indicats pels animals amb tendéncia al sobrepes. així que això no ha de presentar pas cap problema.

L’esterilització és beneficiosa pels animals, especialment per aquells mascles dominants, perquè no et marquin per tot el pis, perquè no s’escapin en époques de zel, perquè preveneix de possibles tumors d’úter, ovaris, mames, testicles i de próstata, prevé la cistitis crónica, evita les baralles i comportaments agressius, etc.

Si el teu animal és adult i no està esterilitzat, fes-ho quan no tingui el zel. Actualment es recomana esterilizar als gats i gates abans de l’aparició dels signes de maduresa sexual, amb pocs mesos de vida.

Vols comentar alguna cosa? T'escoltem :)