– Què és el veganisme?

El veganisme consisteix en no menjar cadàvers d’altres animals ni res procedent d’altres éssers vius (llet, mel, ous….).

El veganisme respecta tots els animals, és per aquest motiu que una persona vegana no anirà a zoos, aquaris, etc., on éssers vius es troben empresonats en contra de la seva voluntat, ni vestirà amb pells que li han sigut arrencades a un altre ésser viu, ni utilitzarà productes testats amb animals.

– La persona vegana té carències alimentàries?

No. Com s’ha pogut comprovar al llarg dels anys, la persona que no menja res procedent dels animals vius o morts, gaudeix de millor salut, posseeix nivells de colesterol molt més inferiors d’aquell que menja carn, té menys probabilitats de formar càlculs biliars o renals, d’agafar osteoporosis,  i la dieta vegana ajuda a controlar la diabetis i a prevenir el càncer.

Els cereals, llegums i verdures són riques en proteïnes i ferro. Les hortalisses de fulla verda, les llegums i els fruits secs són fonts excel·lents de calci. Els cereals i la llet de soja, entre d’altres, aporten vitamina D i B12.

Els vegans-nes només mengen verdures?

No. Apart de la infinitat de verdures de les quals gaudim, les persones veganes mengem pastes (sense ou), llegums, arròs, fruites, sopes, purés i cremes, tofu, seitan, tempe, hamburgueses, mandonguilles i salsitxes veganes, formatge vegà, nata vegana, embotits vegans, etc. Actualment podem trobar infinitat d’aliments vegans a herboristeries o botigues especialitzades amb menjar vegà.

 – Quina llet prenen?

Els vegans/es beuen llet de soja (actualment hi ha moltes marques al mercat amb diferents sabors), llet d’avena, de coco, d’ametlles, d’arròs, d’avellanes, de sèsam, etc. Totes elles es troben líquides o en pols, són molt sanes, digestives, i gran font de vitamines.

 – Com substitueixen alguns ingredients a l’hora de cuinar?

Per fer una truita de patates, un pastís o un arrebossat, per posar algun exemple, es substitueix l’ou per el lli triturat amb aigua o la farina de cigrons, de soja, d’arròs o d’avena amb aigua.

Per fer una crema de verdures o beixamel es substitueix la llet animal per llet vegetal i per fer plats elaborats amb crema o nata, actualment es troba fàcilment nata o crema d’avena o soja.

La mel es substitueix per melasses, xarops, concentrats de poma, melmelades sense sucre o sucs de fruita concentrats.

També trobem formatges, nates, cremes líquides per cuinar de soja, arròs, espelta, avena, etc. i iogurts i margarines 100% vegetals.

Si trobes una crueltat que matin i es mengin un gat o un gos, per què no tractes amb el mateix respecte a qualsevol altre animal i deixes de menjar-te’l?

Si estàs a favor de que s’endureixin les lleis per lluitar contra el maltractament animal, per què amb el teu consum de carn, peix i làctics permets que maltractin i matin a diari a milers d’animals innocents?

NO HI HA EXCUSES PER NO SER VEGÀ.

DEIXA DE MENJAR CADÀVERS D’ALTRES ÉSSERS VIUS QUE TENIEN TAN DRET A VIURE COM TU.

NO CONSUMEIXIS ALIMENTS D’ANIMALS EXPLOTATS EN CONTRA DE LA SEVA VOLUNTAT.

FES-TE VEGÀ/VEGANA!!!!

Vols comentar alguna cosa? T'escoltem :)